Luksmetar PCE-LMD 10

540,00KM

Lux metar sa eksternom sondom / brzina uzorkovanja 4 Hz / opseg mjerenja 0 … 400 kLux /
Micro-USB interface / jedinice: lux, “footcandle” / opciono sa ISO kalibracijskim certifikatom

Uz uređaj dobijate eksterni senzor za svjetlo, software, USB kabal, torbicu, bateriju, uputstvo

 

Luksmetar PCE-LMD 10

Kategorija:

Opis

Lux metar sa eksternom sondom / brzina uzorkovanja 4 Hz / opseg mjerenja 0 … 400 kLux /
Micro-USB interface / jedinice: lux, “footcandle” / opciono sa ISO kalibracijskim certifikatom

Luksmetar ima veliki mjerni opseg od 0 … 400 kLux. Osvjetljenost se mjeri korištenjem eksterne silikonske fotodiode sa spektralnim filterom. Ovo omogućava da se luksometar pravilno pozicionira za bilo koji zadatak mjerenja. Izmjerene vrijednosti mogu biti prikazane  u luksima i u footcandle. Osim normalnog prikaza izmjerene vrijednosti pomoću luxmetra, izmjerena vrijednost se također prikazuje na skali.

Luksmetar ima dodatne funkcije tako da se može izvršiti analiza osvjetljenja. Uz dodatne funkcije luxmetra, najveća i najmanja izmjerena vrijednost može se prikazati pomoću tipki “MIN” i “MAX”. Dodatno, prikazana izmjerena vrijednost može se postaviti u odnosu na referencu pomoću tipke “REL”. Sa funkcijom “PEAK”, luxmetar bilježi vršne vrijednosti. Luksmetar ima brzinu uzorkovanja od 10 µs.

PCE-LMD 10 takođe ima memoriju podataka od 32.000 izmjerenih vrijednosti. Izmjerene vrijednosti sa lux metra mogu se očitati i analizirati na PC-u nakon mjerenja. Moguće je i mjerenje uživo na računaru pomoću lux-metra. Podaci sa lux metra mogu se izvesti u CSV formatu za dalju obradu.

Ugrađena Li-Ion baterija od 3,7 V može se puniti iz lux metra putem 5 V DC veze preko mikro-USB interface-a. Zbog svog mjernog opsega i različitih funkcija, luxmetar se koristi za kontrolu osvjetljenja u staklenicima, na radnom mjestu u proizvodnim radionicama, u foto studijima, … Opciono, lux metar može biti isporučen sa  ISO kalibracijskim certifikatom.

– punjiva baterija
– Micro USB interface
– Mjerni opseg 0 … 400,0 kLux
– Jedinice Luks i  footcandle
– LC display sa pozadinskim osvetljenjem
– opciono sa ISO kalibracionim sertifikatom

Opseg isporuke
1 x Luksometar PCE-LMD 10 sa internim spremnikom podataka, 1 x senzor za svjetlo i kabel, 1 x software, USB kabal, 1 x baterija, uputstvo

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Luksmetar PCE-LMD 10”