Autor: amt

Vremenske stanice – mini meteorološke stanice

 

 

U ponudi imamo veći broj vremenskih stanica. Između ostalih izdvajamo PCE-FWS 20, koja predstavlja veoma dobar odnos cijene i kvalitete. Praktična je kako za one koji imaju želju da naprave prve korake u meteorologiji i da se upoznaju sa osnovnim parametrima tako i za profesionalce. Kupci ovih vremenskih stanica su osnovne i srednje škole, vatrogasna društva, preduzeća iz raznih oblasti ali i pojedinci.

 

 

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na +387 32 650 745 ili na e-mail info@amt-metriks.ba

Cjelokupnu ponudu vremenskih stanica možete pogledati ovdje

Uređaji za ispitivanje hrane

 

 

U našoj ponudi naći ćete ispitnu opremu  za kontrolu higijene i ispitivanja hrane u hotelima, restoranima, ugostiteljstvu, bolnicama, kod  mesara, pekara, i naravno u proizvodnji.  Aparat je bitan za na primjer  određivanje bakterija, nadzor sistema za provjetravanje i održavanje hladnog lanca u prehrambenoj industriji. Higijena u ovoj vrsti poslovanja igra posebnu ulogu. Stoga, trebate  kao vlasnik ili operater voditi računa ne samo o odgovarajućoj odjeći nego i usklađenosti sa standardima za čistoću, ali takođe i za cikličko praćenje pomoću test oprema, što vam daje sigurnost u pogledu higijene, čistoće i zdravlja, za Vas i Vaše osoblje, kao i za Vaše goste, klijente ili pacijente.

 

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Cjelokupnu ponudu uređaja za ispitivanje hrane možete pogledati ovdje

Turbidimetri

 

 

Turbidimetre za mjerenje mutnoće tekućina i vodenastih otopina naći ćete u našem programu. Uređaji za vodu mjere infracrvenom metodom ili pomoću USEPA mjerne tehnike.
Turbidimetri prikazuju mutnoću u FTU (Formazine Turbidity Unit), koja je identična sa NTU (Nephelometric Turbidity Unit). Turbidimetri se često koriste za ispitivanje pitke vode.

 

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Cjelokupnu ponudu mjerača mutnoće možete pogledati ovdje

Tragači kablova

 

 

Tragači kablova su u stanju da lokalizuju kablove, vodove, strujna kola, kratke spojeve i spojeve sa uzemljenjem. Pri tome nije potrebno prekinuti dovod struje ili isključiti osjetljive elektronske dijelove. Lokalizovanje je moguće kako u klasičnom zidu tako i u betonu pa i u zemljištu.  Tragači kablova  nude maksimalnu sigurnost kod bušenja u zidovima od kojih ne postoje planovi i skice o položaju kablova i cijevi.

 

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Cjelokupnu ponudu tragača kablova pogledajte ovdje

Strujna kliješta

 

 

Mjerna kliješta su idealni uređaji za mjerenje struje u AC i DC-području a naročito kod primjene u održavanju i nadgledanju. Naš program je višestran: strujna kliješta, kliješta za odvodne struje, kliješta za mjerenje učinske struje i snage, multimetarska kliješta, … Digitalna strujna kliješta sadrže osim toga mogućnost mjerenja mnogih drugih parametara kao kapacitet, učinak, otpor, provodljivost… .

 

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Cjelokupnu ponudu strujnih kliješta možete pogledati ovdje

Brojači okretaja – tahometri – stroboskopi

 

 

Tehnika za brojanje okretaja za profesinonalce u laboratoriji, pogonu i školi. Ovdje ćete naći uređaje iz područja mjerne tehnike za brzinu. Skoro svi navedeni uređaji mogu biti kalibrisani u laboratoriji prema DIN ISO sustavu. Područje tehnike za mjerenje broja okretaja nudi Vam uređaje sa optičkom ili kontaktnom mjernom metodom (ili kombinovano). Na taj način ste u mogućnosti egzaktno izmjeriti broj okretaja rotirajućih postrojenja, strojeva i uređaja. Uređaji omogućavaju kontaktno i/ili beskontaktno mjerenje brzine i okretaja. Beskontaktno mjerenje slijedi pomoću isporučenih reflektujućih naljepnica. Neki modeli imaju lasersku zraku za tačno viziranje mjerne točke. Za fiksnu instalaciju na strojeve i postrojenja u industriji i istraživanju pogodan je model PAX I. Ovaj uređaj sadrži digitalni prikaz,  digitalni i analogni izlaz, razne opcionalne karte i može biti isporučen sa optičkim senzorima, laserskim senzorima ili mehaničkim mjernim točkovima..

Cjelokupnu ponudu brojača okretaja pogledajte ovdje

Stetoskopi

 

 

Elektronski stetoskop razvijen je za pomoć pri lociranju izvora vibracija ležajeva i kod strojeva te je izvanredno jednostavan za upotrebu pri osluškivanju mehaničko generisanih zvukova pri zadacima kontrole,  za standardne provjere razine buke kao i preventivne preglede u svrhu izbjegavanja havarije. Izlazni signal se može snimiti na kasetofon u svrhu kasnije analize ili kao referencija za buduće usporedbe.

 

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Ponudu stetoskopa možete pogledati ovdje

Refraktometri

 

 

Kod nas ćete naći refraktometre za mjerenje supstanci suhih tvari i omjera mješavine. Refraktometri za mjerna područja: 0-10, 0-18 … 45-82 % Brix ili stepeni Oechsle za npr vinare za ocjenu vina ili za primjenu u kontroli prehrambenih proizvoda. Digitalni uređaj, refraktometar DRC-200, služi za ispitivanje urina. Ovi uređaji se mogu koristiti i za analizu  koncentracije u sredstvima za hlađenje,  škroba i dr. Refraktometri kao precizni optički mjerni uređaji pripadaju opremi svakog praktičara.

Cjelokupnu ponudu refraktometara možete pogledati ovdje

Pokazatelj redoslijeda faza

 

 

Ovaj pokazatelj redoslijeda faza PCE-PI1 ima pregledan i veliki  LCD. S njim  možete brzo i lako odrediti fazu i smjer motor.   Zadovoljava sigurnosne standarde CAT III 600 V, IEC-61010. Mjerač je idealan za određivanje faza rotacija u svim područjima gdje se koriste tri faze napajanja.  Mjerač redoslijeda faza napona ima opseg do 690 VAC.

 

Tehnički podaci:

  • Mjerno područje: 40 … 690 VAC
  • Frekvencija: 15 … 400 Hz
  • Uslovi okoline: 0 … 40 °C
  • Zaštita: IP 40
  • Dužina vodiča sa krokodil klemama: 3 x 130 cm
  • Dimenzije: 130 x 69 x 32 mm
  • Težina: 130 gr
  • Norme: IEC 61010 / EN61010   IEC 61557-7 / EN 61557-7

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Mjerači plina – plinomjeri

 

 

Profesionalni mjerači plina za svakodnevnu upotrebu u pogonu naći ćete u našem programu. Uređaji slijede aktuelne, odredbe i smjernice za samosigurnost u Ex-području i koriste se uglavnom za detekciju i mjerenje metana, sumporovog vodika, ugljičnog monoksida i kisika (moguće 50 drugih vrsta plina).
Funkcija autokalibracije omogućava jednostavno kalibrisanje mjerača plina. Neki modeli sadrže spremnik podataka za pohranjivanje i prijenos mjernih vrijednosti na PC.
Dodatni pribor sadrži manuelni aspirator – set pumpi. Ovim alatom možete pomoću 2m dugog crijeva usisati plinove iz naslaga materijala u mjerače plina i tako izvršiti mjerenje bez približavanja izvoru plina tj. izvršiti mjerenje koncentracije plina u nedostupnim prostorima.

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

Cjelokupnu ponudu plinomjera možete pogledati ovdje